Почетна > Србија
Србија

Најскупљи аутомобил на домаћим огласима: 750.000 евра за црвени “ферари” (ФОТО)

Егзотични, скупоцени аутомобили нису ништа ново на нашим улицама. Не тако давно, жестоки момци практично су се такмичили који ће од њих поседовати бржи и скупљи четвороточкаш. Још увек живе приче о аутомобилима тог времена и њиховим опасним власницима.
Фото: Unsplash/Adrian N

Најпознатија од свих говори о шареном “ламборгинију” Небојше Тубића. Италијан пресвучен у одело дугиних боја, за кратко време је постао главни јунак приче у којој су се спомињали многа звучна имена, па и сам принц од Монака, који је као први власник, у жељи да има јединствен “ламборгини”, поручио примерак офарбан у све боје које је произвођач нудио.

Тридесет година касније, тешко је замислити актуелан модел неког аутомобилског бренда, који би успео да изазове интересовање и пажњу какву је пленио Жабчев Диабло. Међутим, на најпознатијем домаћем интернет огласнику нових и половних возила “Половни аутомобили”, појавио се “ферари” чије карактеристе и вредност хране знатижељу неке нове генерације ентузијаста широм Србије.

“Ферари СФ90 Спајдер” представља сам врх понуде чувеног произвођача из Маранела. Овај модел произведен је у свега 599 примерака као кабриолет, а онај на “Половњацима” опремљен је посебном Асето Фиорано опремом, која је поред стандардних компоненти, на списак додала разне карбонске елементе за додатну уштеду на маси.

Фото: PrtSc/Polovni Automobili
Произвођач је објавио да су сви примерци модела СФ90 већ распродати, што додатно утиче на на његову цену, тим пре што примерак у огласима има свега 10 пређених километара.

За оне слабије упућене у карактеристике овог модела, СФ90 је савршени спој италијанског дизајна и технолошких иновација аутомобилске индистрије. Зато не изненађују подаци да брзину од 0 до 100 километара на час развија за 2.5 секунде, док је максимала брзина кретања 340 километара на час. Заслуге за изванредне перформансе приписују се бензинском мотору запремине четири литре, који упарен са турбо пуњачем и чак три електро мотора ослобађа 736 кW, односно приближно 1000 коњских снага.

Вртоглаве брзине остварујете у највећем луксузу, будући да је сваки милиметар кабине пресвучен најквалитетнијим материјалима. Ту су карбонска седишта прекривена комбинацијом коже и алкантаре, кожна табла, алкантара детаљи, алуминијум. Сваки тапацирани детаљ прошивен је црвеним концем за хармоничну везу ентеријера са екстеријером.

Дигитална табла, помоћни екрани и ЈБЛ озвучење одају у ком времену је настао СФ90, јер су све остале компоненте кокпита дизајниране у ванвременском маниру.

Продавац из Београда у огласу наводи цену од 750.000 евра, далеко изнад најлуксузнијих аутомобила на популарном огласнику. Иако звучи као право богатство, цена је заправо разумна у односу на неке друге примерке овог модела на интернету.

За сам крај остаје питање ко би у Србији могао да буде будући власник овог хипераутомобила? Време контроверзних бизнисмена, затамњених стакала и шарених каросерија увелико је прошло. Чини се да је пред нама на помолу нова ера. Ера програмера.

Petković: Kurti ne želi da sprovede izbore, traži načine da ih izbegne

Преузмите андроид апликацију.