Почетна > Србија
Живот и стил Србија

Шта су Срби претраживали на Гуглу у 2021. години?

Годишње се у свету обави 1,2 трилиона Гугл претрага, а ситан део њих долази из Србије. У протеклој, 2021. години, Гугл је као свој претраживач користило чак 97% Срба на интернету.
Фото: Pixabay/422737 / 2073

Увек интересантан податак су најпретраживанији појмови, па вам представљамо којих су то десет ствари највише занимале становнике Србије.


1. „Нове мере“

Мере кризног штаба ове пандемијске године биле су нарочито актуелне. Можемо признати да смо сви криви за позицију ове претраге, како је сваком било битно шта може, до када, колико, да ли уопште сме и који су услови.


2. „Пријава за 30 евра“

Друга најпопуларнија претрага, као и прва, везана је за мере, али овог пута економске. Држава је ове године издвојила средства помогне грађанима у току пандемије доделом новца у више наврата, а последња „рата“ од 30 евра је нашла највише простора на интернету.


3. „Маринко Роквић“

Познати естрадни уметник, певач Маринко Роквић, преминуо је у 67. години свог живота. Велики број људи са ових простора били су љубитељи његове музике, па тако не чуди што је баш његово име на трећој позицији.


4. „Ђорђе Балашевић“

Још једна претрага са тужним поводом је и Ђорђе Балашевић. Овај кантаутор и песник умро је почетком године, а сви који су волели звук његових песама искористили су ову годину да се подсете свих мелодија и речи које су Балашевића обесмртили.


5. „Кризни штаб“

Поново пандемијска тема, овог пута нису у питању мере, већ они који их доносе. Неки грађани су били задовољни, неки не, али у оба случаја овај појам био је један од претраживанијих ове године.


6. „Popcat“

Можда и најчуднија претрага од свих на листи јесте игрица „Popcat“. У питању је сајт на којем можете кликтати до бесвести, а сваки клик испратиће мачка са слике отварањем уста. Кликови се броје и постоји ранг листа држава са највише кликова до сада, Србија је на месту број 20.

Овај сајт можете погледати кликом на овај линк.


7. „Новак Ђоковић“

О Новаку Ђоковићу тешко се може написати нешто што већ сви не знају. Српски и светски број један у свом спорту ове године достигао је бројку од 20 гренд слемова, оборио рекорд о броју недеља на првом месту и тренутно га само повећава. Наредне године очекујемо Ђоковићеву 21. гренд слем титулу, па самим тим и да се попне на листи претрага.


8. „НБА“

Најпопуларнија кошаркашка лига на свету нарочито је популарна и у Србији. У години када најкориснији играч НБА лиге долази из Србије, претраживање овог појма не чуди. Осим Николе Јокића, у најелитнијој кошаркашкој лиги налазе се и Богдан Богдановић, Бобан Марјановић, Немања Бјелица и Алексеј Покушевски.


9. „Црна свадба“

Нова хорор, мистериозна трилер серија која се емитује од ове године освојила је пажњу великог броја гледалаца. Серија се приказује на Суперстар телевизији као и на Првом програму РТС-а, а реч је о влашкој магији и дешавањима у Источној Србији повезаним са управо влашким обредима и тајанственим силама.


10. „Еуро 2021“

Европско првенство у фудбалу званично названо „Еуро 2020“ одржало се, ипак, 2021. године. Тај конфузан назив није прошао у Србији, где је овогодишњем првенству Европе додељена година у којој се и одиграло, а како је фудбал најпопуларнији светски спорт, појава ове претраге у првих десет не чуди.


Dečje teorije o tome kako Deda Mraz stigne da podeli tolike poklone

Преузмите андроид апликацију.