Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Најпрактичније врсте превоза у Новом Саду

Како се Нови Сад сваким даном све више насељава и расте, наши суграђани све чешће покушавају да избегну вожњу аутомобила, те да са тачке А на тачку Б стигну без тражења паркинга. Када је у питању одабир најбољег превозног средства, постоји неколико фактора које треба узети у обзир – практичност, брзина, ефикасност и одрживост.
Фото: Град Нови Сад
Бицикл

Нови Сад има све више бициклистичких стаза и инфраструктуре која подстиче бициклизам. Вожња бициклом је еколошки прихватљива, здрава и омогућава вам да брзо стигнете до жељених дестинација.

Такође, постоји могућност изнајмљивања бицикала широм града, што је погодно за туристе и оне који не поседују сопствени бицикл.

Уколико вам се допада идеја да изнајмите бицикл, ево како можете то урадити.

Електрични скутери

Тренд, који је освојио Европу, све више осваја и наше суграђане, међутим, многи се двоуме да ли да се и они уврсте у возаче ових возила. Оно што је важно да знате јесте да вам за вожњу електричног скутера није потребна дозвола, кацига, нити било каква додатна опрема ни труд.

Уколико вам се овај начин превоза чини интересантан, све што треба да знате о овом превозном средству прочитајте ОВДЕ.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић
Аутобус

Једна од најпопуларнијих опција је градски аутобус. Нови Сад има добро развијену мрежу аутобуских линија које покривају готово сваки део града.

Путовање аутобусом је приступачно и лако за коришћење, са редовним распоредом полазака. Ова опција је погодна за путнике који желе да се крећу између различитих делова града и упознају све његове знаменитости.

Недавно је Град добио и десет електричних аутобуса. Ова потпуно нова возила неће загађивати околину, транспорт путника биће удобнији и комфорнији. Такође и за возаче је обезбеђена удобнија вожња, током обављања посла.

Фото: НС уживо
Такси

За оне који преферирају приватни превоз, такси је увек доступна опција. У граду постоји неколико такси компанија које пружају брзе и удобне вожње по приступачним ценама. Ипак, увек треба обратити пажњу како не бисте налетели на такозване “дивљаке“ који са својим ценама “шишају“.

Списак удружења са бројевима телефона и кратким историјатом можете погледати ОВДЕ.

Фото: Градске инфо

Наравно, не смемо заборавити на пешачење као једноставан и здрав начин кретања по граду.

Нови Сад је град који је пријатељски настројен према пешацима, са широким тротоарима и прелепим пешачким зонама.

Шетња вам омогућава да истражите град у свом ритму, упијате атмосферу и уживате у знаменитостима које Нови Сад има да понуди.

У крајњој линији, најбољи превоз у Новом Саду зависи од личних преференција и потреба. Свака опција има своје предности и прилагођена је различитим типовима путника.

Без обзира да ли се одлучите за градски аутобус, бицикл, такси или пешачење, важно је да одаберете превоз који вам најбоље одговара и омогућава вам да максимално уживате у откривању чаробног града Новог Сада.

Predavanje „Izvorno vaspitanje“ u Gradskoj biblioteci, 30. jun

Преузмите андроид апликацију.