Почетна > Бизнис
Бизнис

Најнижи ниво продаје Теслиних возила произведених у Кини у пет месеци

 У децембру је остварен најнижи ниво продаје електричних возила Тесла Инц произведених у Кини – 55.796, подаци су Удружења аутомобила Чајна пасенџер (CPCA).


То је пад од 44 одсто у односу на новембар и 21 одсто мање него годину дана раније, када је амерички произвођач аутомобила смањио производњу и снизио цене водећи се растућим залихама због део производње у Теслиној фабрици у Шангају обустављен због надоградње производних линија.

Акције Тесле пале су за готово 5 одсто у данашњем јутарњем трговању, а акције су изгубиле више од 70 одсто на вредности од новембра 2021.

CPCA подаци показали су да је током целе 2022. године, амерички произвођач аутомобила испоручио 50 одсто више возила направљених у фабрици у Шангају у поређењу са 2021. годином.Испоруке су порасле за 40 одсто прошле године, чиме није остварен годишњи план извршног директора Илона Маска од 50 одсто.
Тесла је највише смањила производњу у својој фабрици у Шангају између од 24. децембра до 2. јануара, у склопу напора за смањење производње, пренео је раније Ројтерс.
Агенција преноси и да је децембарска продаја Теслиног кинеског ривала БИД у Кини била четвроструко већа и износила је 234.598 електричних аутомобила.

Nova kineska vakcina protiv korona virusa prošla srednju fazu kliničkih ispitivanja

Преузмите андроид апликацију.