Почетна > Свет
Свет

Најмање тројица лидера уочи одлуке о влади били у Амбасади САД

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да нема дилему да су најмање тројица лидера странака парламентарне већине била на састанку код америчке амбасадорке и да је она тражила да не буду део владе мандатара Миодрага Лекића.
Фото: Танјуг/AP/Ристо Божовић

Немам дилему да је један број лидера странака које је требало да чине владу био у америчкој Амбасади и након тога смо први пут одложили стављање потписа на заказивање седнице Скупштине. То се поновило и пред 4. јануар, казао је Кнежевић за подгоричку А плус тв.

Он је рекао да им је заузврат обећано да ће им они омогућити прављење неког коалиционог аранжмана који би обухватао и заједничког кандидата за председника и за превремене парламентарне изборе, односно формирање коалиционе листе.

Кнежевић је, како преноси портал Аплус у одговору на питање шта је утицало буђење из коме притисак међународне заједнице или уцене, рекао да је реч о комбинацији.

Притисака међународне заједнице и евидентним уценама да је један део странака које је требало да учествују у формирању владе био умешан у шверц цигарета, рекао је, између осталог, Кнежевић.

У Црној Гори би се 37,2 одсто грађана изјаснило као Срби, 48,6 да говори српски језик

Преузмите андроид апликацију.