Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најчешће грешке приликом припреме меса: Једну сви правимо након што спремимо оброк

Месо се често налази на дневном менију.
Фото: Pexels/Mustafa Turkeri

У Србији не може да се замисли ручак без меса, а ако желите да буде хрскаво и сочно, битан је начин на који га припремате. Различите врсте меса се спремају на различите начине, оно што не бисте требали никада да заборавите је и маринада, која чини пола посла. Добро припремљено месо је прави гурмански ужитак и јако је битна припрема. Људи често греше у основним стварима, као што су стваљање у тигањ, посипање зачина… У наставку текста прочитајте како да направите најукусније месо.

Из фрижидера стављамо директно у тигањ

Ако желите хрскаву корицу, као и сочну средину, најбоље би било да месо „одмори“ на собној температури барем пола сата пре печења. Јако је важно да тигањ буде баш врућ, јер ако пржите или печете месо у недовољно загрејаном тигању добиће непривлачну сиву боју.

Премало зачина

Немојте да штедите на зачинима, поготово када солите. Они дају специфичан шмек сваком јелу.

Оцењивање пипкањем

Искусни роштиљ мајстори могу дотакнути комад меса и по његовој мекоћи, односно тврдоћи, сазнати је ли исто спремно за послуживање. Ако нисте вешти у томе – набавите кухињски термометар.

Једемо одмах након скидања с ватре

Сваки комад меса треба да „одмори“ након термичке обраде отприлике двоструко мање времена него што сте провели припремајући га. У том времену стабилизују се сокови у месу.

Greške koje pravimo prilikom uređenja dnevne sobe utiču na naše raspoloženje

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке