Нека храна одличан је извор овог минерала
Упала плућа једна је од најтежих последица корона вируса. Може бити инфицирано једно или оба плућна крила, што отежава правилно функционисање плућа.
Све ово неизбежно доводи до тога да крвне ћелије у целом телу буду лишене кисеоника.
Последице упале плућа могу бити безопасне али и тешке, па чак и смртоносне.
Болест креће симптомима карактеристичним за прехладу и грип а то су кашаљ, осећај исцрпљености, касније висока температура.
Симптоми су углавном много тежи код старијих особа или особа са већ ослабљеним имунолошким системом.
Упала плућа углавном је узрокована вирусном или бактеријском инфекцијом.
Овде на сцену ступа јод.
1811. године открио га је француски научник Barnard Courtois. Одавно је познато да је јод неопходан за правилно функционисање нашег организма али оно што не знају сви, јесте да је јод минерал који убија бактерије, вирусе и гљивице, главне узрочнике упале плућа.
Храна као што су морске алге и морски плодови, ракови, поврће гајено на тлу богато јодом, одличан су извор јода.
Проф. T.F Allen, тврдио је да би лечење јодом код оболелих од упале плућа „зауставило процес хепатизације (претварање нормалног плућног ткива у запаљенски инфилтрат у пнеумонији) у року од двадесет и четири сата“ .
Имати упалу плућа може бити исцрпљујућа у најтежем случају потенцијално опасно по живот.
Предузимање корака за бригу о нашем телу и свом имунолошком систему како бисмо имали шансу у борби против инфекција, треба да је приоритет у овом моменту.
Најбоља одбрана је добар напад – начин да победите инфекције и ојачате имунолошки систем јесте да свакодневно конзумирате довољно овог драгоценог минерала.
Време је да се јоду посвети пажња коју заслужује.