Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

 Најбољи ђаци поделили утиске са градоначелником о путовању на Крф

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић поздравио је ученике новосадских основних школа на пријему у Градској кући, организованом поводом успешно реализованог студијског путовања у Грчку.
Фото: Град Нови Сад

За Програм за виши квалитет образовања и васпитања који спроводи Градска управа за образовање, из буџета Града издвојено је два милиона динара.

Ученике су за ову активност предложили запослени у основним школама које похађају, на основу постигнутих резултата у учењу и понашању.

„Град много улаже у стварање добрих услова за школовање, али се трудимо да и мимо улгања у инфраструктуру, директно подстичемо ђаке да буду још бољи, да увиде да се труд исплати и да треба стремити даље, новим висинама. Тако смо 2019. године увели, преко Градске управе за образовање, поред традиционалне Видовданске награде, и студијско путовање за најбоље ученике. Овог октобра смо обрадовали укупно 46 најбољих ђака основних школа који су посетили Крф. Град Нови Сад препознаје марљивост и посвећеност и увек ћемо се трудити да мотивишемо наше школарце за неке нове успехе. Драго ми је да чујем да су ученици, боравећи у Грчкој, спознавали историју и традицију те лепе, пријатељске нам земље, али да су истовремено и презентовали њима нашу културу“, рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Укупно 46 ученика са десет наставника боравило је у периоду од 19. до 24. октобра ове године на Крфу.

Њих је на путовање испратила чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић, са којом су током пријема у Градској кући делили утиске о шестодневном путу.

Они су у оквиру путовања обишли манастирски комплекс на Метеорима, Српску кућу на Крфу, споменик у луци Гувија на Крфу, споменик Дринској дивизији, острво Видо и Српско војничко гробље Зејтинлик у Солуну.

Ученици су извели нумеру „Тамо далеко“, као и рецитацију чувене песме Милутина Бојића „Плава гробница“, а присутнима се обратио један од пратилаца групе, заменик начелника Градске управе за образовање Никола Крстић, који је истакао да је путовање било врло поучно, али и емотивно, јер су се ученици сусрели са прошлошћу свог народа и значајем који је он оставио у историји.

Grad Novi Sad pomaže mlade poljoprivrednike

Преузмите андроид апликацију.