Почетна > Свет
Свет

Најбољи Божићни филмови који ће вам употпунити празничну атмосферу

Празнична сезона је одавно почела, ноћи су хладније, а дани све краћи, тако да је савршен тренутак да заузмете своје омиљено место на каучу и уз топлу чоколаду или чашу омиљеног вина започнете маратон божићних филмова.
Фото: Pixabay/Alehandra13

Знамо да тражење правог филмова може одузети много времена, па чак вас на крају натерати и да одустанете од самог гледања, зато за смо за вас спремили водич за најбоље сезонске филмове, од класика до нових адаптација, издвајамо неколико божићних филмова који ће се сигурно свидети вама и вашој породици.

 Сам у кући („Home Alone“) – 1990

„Сам у кући“ је одавно постао део празничне традиције, без обзира колико сте га пута погледали овај филм нема рок трајања. Поново се придружите Кевину Мекалистеру у његовој авантури да одбрани свој дом од лопова. Кевин грешком својих родитеља остаје сам кући, све се чини идеално док не схвати да је његов дом угрожен од стране лопова. Дечак савладава своје страхове, уз помоћ лукавих замки остаје увек корак испред својих противника. Филм ће вас сигурно насмејати и подсетити на дане када сте били Кевинових година. „Сам у кући“ је одавно постао „ритуал“ за време празника.

„The Polar Express“ – 2004

Још један филм који је преко година стекао велику популарност. Бадње је вече и дечак сумња у постојање Деда мраза, у том тренутку испред његове куће појављује се магичан воз, који је спреман да га води у авантуру, а дестинација је северни пол. Одлазак на северни пол неће бити лак, али дечак заједно са пријатељима које упознаје у возу, савладаће све препреке и подсетити вас на важне животне лекције.  Филм ће вам шружити незаборавну магичну авантуру, али и топлу људску причу.

Како је Гринч украо Божић („How the Grinch stole Christmas“) – 2000

Гринч је мрзовољно створење, живи сам далеко од људи и божићне буке. Његов план је да спречи Божић, тако што ће се прерушити у Деда мраза, украсти све поклоне, новогодишњу декорацију, али и празничну гозбу. С обзиром да Џим Кери тумачи главну улогу, овај филм ће вам држати пажњу уз квалитетан хумор и импровизоване сцене.

„Klaus“ – 2019

Ово је филм у којем дефинитивно могу уживати сви чланови породице. „Клаус“ је анимирана празнична комедија о пореклу Деда мраза. Прича ће научити вашу децу о  важности пријатељства, тимског рада, великодушности и то све кроз хумор и добру забаву.

Четири Божића („Four Christmases“) – 2008

Класична романтична комедија, са предвидивом радњом, што не значи да вас неће забавити. Када њихово егзотично путовање пропадне Кејт и Бред одлучују да празнике проведу са својом породицом. Тај задатак неће бити нимало лак с обзиром да су у питању веома дисфункционални чланови породице. Кроз хумор филм ће вам приказати проблеме кроз које пролази сваки млади пар.

Вилењак („Elf“) – 2003

Још једна комедија на листи, чији је главни лик вилењак који одлази у далеки Њујорк како би пронашао свог оца. Главног лика тумачи Вил Ферил који савршено приказује неупућеног и помало наивног, детињастог вилењака, тако да нема шансе да се не насмејете. Један “спојлер” за вас, чека вас срећан крај.

Диван живот („It’s a wonderful life“) – 1946

Ово је божићни класик који вас сигурно неће оставити равнодушнима, пакет марамица је обавезан за овај филм. Срж приче је о човеку који схвата вредност сопственог живота тек када му анђео послат са неба покаже ствари на којима треба да буде захвалан.

Гремлини („Gremlins“) – 1984

У детињству су вас сигурно плашили уз помоћ гремлина, ове зиме имате одличну прилику да се подсетите ко су били гремлини и како су изгледали. Хорор-комедија о дечаку који поседује слатко створење по имену Гизмо. Међутим постоје правила која морају да се поштују како би Гизмо остао слатко и безопасно створење. Током празника ова правила биће прекршена и ствари ће лако измаћи контроли.

Љубав и празници (The Holiday) – 2006

Сигурно не постоји ништа боље од романтичне комедије у којој главну улогу има прелепа и харизматична глимица Камерон Диаз. Овај филм је као по рецепту за женску популацију. Главна јунакиња Ирис за Божић пристаје да замени домове за својом пријатељицом Амандом, а ова промена за њих доноси нове љубави и авантуре.

Ледено доба („Ice Age“) – 2002

Свима добро познат анимирани филм, чија ће вас радња вратити у праисторију – ледено доба. Поново уживајте у авантури Сида и Манија док пошавају да изгубљену бебу врате у њен дом. Одличан филм за целу породицу који ће вас сигурно насмејати и увести у празничну атмосферу.

Прошли Божић („Last Christmas“) – 2019

Топли божићни филм који се издваја из гомиле. Спремите се за причу о љубави према себи, породици и заједници. Можете очекивати одличан заплет, који вас неће оставити равнодушнима, а након филма осетићете огромну захвалност према вољеним људима у вашем животу.

„Scrooged“ – 1998

Још један култни божићни филм, ако га нисте гледали сигурно знате причу у којој главног лика посећују три духа. Дух из прошлости, садашњости и будућности покушаће да му укажу на грешке и направе од њега бољег човека пре него што буде касно. Једна од многих бестселера Чарлса Дикинса.

Дошли смо до краја наше листе, уколико и ви имате неких предлога, пишите нам у коментарима!

Najpopularnije Netfliks serije u Srbiji u prethodnoj nedelji (19-25. decembar)

Преузмите андроид апликацију.