Хлеб је намирница коју домаћинства свакодневно купују. Он је важан део исхране становништва, али све већа количина хлеба завршава у отпаду због кратког рока трајања.
Многи одлучују да чувају хлеб у фрижидеру, а неки у кутијама за хлеб.
Међутим, стручњаци тврде да је најбољи начин за чување хлеба у платненој кеси.
Када се хлеб складишти у влажном или превише топлом окружењу, може да се створи буђ, што представља ризик за особе са респираторним проблемима и алергијама.
Запамтите, ако је хлеб свеже направљен, не би требало да га чувате у херметички затвореној кеси, јер неће моћи да дише.
Морате га пустити да дише да би био у најбољем стању. Увек га је најбоље чувати у корпи за хлеб или платненој кеси.
Стручњаци истичу да фрижидер заправо убрзава процес формирања буђи, због процеса ретроградације који доводи до кристализације молекула скроба на нижим температурама.
Боља опција од хлађења је замрзавање, које може да задржи хлеб свеж неколико дана.
Пре јела оставите хлеб да се одмрзне, а за хрскаву структуру ставите у рерну на неколико минута.
Друго идеално место је кутија за хлеб или хладан и сув кабинет, где је заштићен од главних узрока кварења хлеба, топлоте и влаге.
Šta se može dogoditi našem organizmu ako svakog dana jedemo sladoled?
Преузмите андроид апликацију.