Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад Фудбал

Најављен тендер за реконструкцију „Карађорђа“, радови ће коштати око милион евра (ФОТО)

Градска управа за имовину и имовинско-правне послове у Новом Саду објавила је да ће тендер за реконструкцију стадиона „Карађорђе“ почети 12. марта, те да је процењена вредност тих радова око милион евра.
Фото: Instagram/dba_architects

Прецизније, радови на реконструкцији стадиона требало би да коштају 120,5 милиона евра.

Од 2022. године је познато да ће стадион „Карађорђе“ проћи кроз реконструкцију, како би задовољио све стандарде које је прописала УЕФА.

Пројекат реконструкције стадиона Војводине урадила је фирма „DBA architects“, а пројекат је урађен тако да прати листу захтева стручних органа Фудбалског савеза Србије и инспектора УЕФА, дефинисали су све потребне интервенције како би постојећи стадион испунио критеријуме за добијање лиценце стадиона категорије 4.

У прошлости је УЕФА наложила клубу из Новог Сада, да уколико желе да играју европска такмичења, морају да изграде неопходне просторије на стадиону као што је медиа сектор. „Карађорђе“ тренутно испуњава само „УЕФА 2 стандард“, али ускоро ће се ово променити.

Из фирме „DBA architects“ раније су навели да радови на реконструкцији обухватају потпуно нову организацију западне трибине коју карактерише нови сектор за медије који је до сада недостајао. Такође би се формирао музеј клуба, који ће повезивати ВИП део и медија сектор.

Потпуно новом организацијом ВИП дела по први пут појавиће се премијум „sky box“ за корпоративну намену, као и два нивоа централних ложа.

На стадиону ће се користити и нови „ticketing“ систем, биће и нови систем организације седења на трибини, а  по први пут ће бити правилно постављени тоалети и фб сервиси, које употпуњују комфор и безбедност гледалаца на трибини.

„Услови УЕФА су врло стриктно дефинисани, а сваки пројекат за себе представља сублимацију обимне литературе, искустава и препорука. Овим решењем, кроз пројекат који је наша донација ФК Војводина, надамо се новој епохи развоја стадиона који наредне године слави 100 година постојања на истој локацији“, поручили су из „DBA architects“, након што је пројекат јавно објављен.

Njegoš Petrović: Dolazak u Vojvodinu jedna od najboljih odluka u karijeri

Преузмите андроид апликацију.