Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Награђено десет младих перспективних пољопривредника

На панел дискусијама Конференције „Пољопривредник нове генерације“ било је речи о изворима финансирањима, савременим трендовима и новим технологијама производње у пољопривреди.
Фото: Новосадски сајам

Конференција је замишљена као сумирање аграрне године на измаку уз представљање нових конкурсних линија које додељује Министарство пољопривреде и Покрајински секретаријат за пољопривреду.

Државни секретар за пољопривреду Сенад Махмутовић рекао је да ће ове године извоз пољопривредно-прехрамбених производа бити већи од 5 милијарди долара па је логично и за инвестиције и директна давања буде више новца.

Он каже да ће буџет Министарства пољопривреде за наредну годину први пут премашити пола милијарде евра.

„Осамдесет један одсто тих наших средстава намењени су за субвенције пољопривредницима. То је око 18 одсто више у односу на иницијални буџет 2021. године.

Секретар Покрајинског секретаријата за пољопривреду Чедомир Божић изјавио је да ће буџет тог секретраијата за 2022. годину бити 8, 3 милијарде динара што је у односу на ову годину повећање за 20 одсто те ће сами пољопривредници осетити то повећање.

На Конференцији су додељене награде „Пољопривредник нове генерације“ које је ту ласкаву титулу понело 10 пољопривредника који су испунили услов да су високо-образовани, млађи од 40 година и да имају значајне инвестиције на свом газдинству.

U Novom Sadu se zdravlje drveća proverava specijalnim skenerom

Преузмите андроид апликацију.