Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Надал: У мом тиму, ја сам шеф, али…

Рафаел Надал се увелико припрема за летњу америчку турнеју.
Фото: Танјуг/Joe Toth/Pool Photo via AP
После одустајања на Вимблдону било је дилеме да ли ће играти на бетону у Канади и САД, али сада је сасвим извесно да хоће.

Шпанац је већ резервисао собе у Монтреалу, а организатори су му недавно послали и сет лоптица са којима ће се играти на турниру, како би се навикао на њих.

Иначе, Надал је недавно за Руроспорт причао о томе колико је важно да будете окружени правим стручњацима и људима од поверења.

У тенису се, у односу на друге спортове, ствари разликују, пре свега јер је у питању индивидуални спорт.

„У тимским спортовима имате тренера. Клуб унајми тренера и плаћа играча, али шеф је тренер. У нашем спорту, ја сам тај који плаћа тренере и физиотерапеута. На крају, ја сам тај који је шеф“, каже Надал.

Без обзира што у својим рукама има пуну моћ одлучивања, он каже да мора да има посебан приступ како би све функционисало како треба.

„Ако не учините да сви ти људи око вас осећају да имају слободу да се изразе, било да су у питању добре или лоше ствари, а да тиме не ризикују посао, нећете себи помоћи. Ако немате стрпљења да слушате ствари које вам се не допадају, тешко је наставити правим путем“, закључио је Надал.

Kasatkina i Rubljov menjaju državljanstvo zbog zabrana Rusiji?

Преузмите андроид апликацију.