Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Надал: Мало се то отргло контроли, поновило се и у свлачионици

Опроштај Роџера Федерера од активног бављења тенисом, изазвао је много емоција у свету тениса. На Лејвер купу у Лондону, није било тешко само Швајцарцу, већ и његовим највећим ривалима, Рафаелу Надалу, Новаку Ђоковићу и Ендију Марију, који су са њим чинили део Тима Европа.
Фото: Танјуг/AP/John Walton

Надал није крио сузе на опроштају тенисера из Базела, а касније је у изјави за радио станицу „Cope”,  открио да је и сам веома емотиван.

„Ја сам осетљив човек, када видите неког кога цените да се опрашта, тешко је да не будете емотивни. Мало се то отргло контроли, најгоре је што се све поновило када сам отишао у свлачионицу. Било је тешко да се не понови због свега што се десило те ноћи“, рекао је Надал описујући своје ривалство са Роџером као „нешто посебно“.

Он се осврнуо и на те године током којих је водио велике борбе са Федедером, преноси Б92.нет.

„Као и све друго, и тај наш однос је имао различите фазе. Био је то однос који је од почетка био добар и који је само јачао током година. Нормално је да поштујете свог ривала, све док су у питању добре особе.

Током година, схватите да је нешто посебно било међу вама, тако смо барем осећали нас двојица, али видим и читав свет тениса.

Захваљујући томе, људи које тенис није занимао почели су да се интересују за наш спорт. Наше виђење ривалства и како је свет на то гледао значило је да је наш лични однос био још важнији од тог професионалног“, закључио је Надал.

Mitrović: Izrasli smo u ozbiljnu ekipu sa kojom niko ne želi da igra

Преузмите андроид апликацију.