Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Надал, Федерер или Ђоковић – само један може бити најбољи

Роџер Федерер, Новак Ђоковић или ја? На крају ће само један да буде најбољи, али биће то јако тешко дефинисати јер свако има своје аргументе, изјавио је шпански тенисер Рафаел Надал.
Фото: Танјуг/AP/John Walton

Надал, који тренутно има 22 грен слема, један више од Ђоковића и два више од „пензионера“ Федерера, припрема се за одбрану титуле на Аустралијан опену.

„На крају, битно је да смо Федерер, Ђоковић и ја урадили много више од онога што смо сањали. Не волим да причам о тим стварима јер сам део једначине, али по бројкама смо постигли ствари које никада нису направљене у спорту, тако да ћемо сигурно ући у историју тениса“, рекао је Надал за Марку.

Наравно да бих волео да будем тај који ће завршити са највећим бројем грен слемова, ја сам такмичар, али ми то никада није била опсесија нити ће бити, додао је бик са Мајорке.

„Можда је илузија, али опсесија није. Могу само да будем захвалан што сам ту толике године, не само као тенисер, већ као љубитељ тениса, јер сам успео да доживим многе ствари које нисам могао ни да сањам“, додао је он и рекао да је истина да је баш он највећи ривал Федереру, али и Ђоковићу.

„Истина је да сам ја први Федереров ривал. Онда, када је Новак дошао, Федерер је и даље био бољи од мене, али касније, добијао сам више Роџера, тако да сам се више сусретао и са Ђоковићем. Више сам му био велики ривал него Роџер. Ово видим као нешто позитивно, мислим да нико од нас не би могао да ово прави до 35. године и више да није било друге двојице.

„Федерер, Ђоковић и ја смо ово довели до крајњих граница, да увек желимо више“, закључио је Надал.

Istorijska godina, Srbija svetska rvačka velesila

Преузмите андроид апликацију.