Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На УНС-у одржан састанак о могућностима развоја области нуклеарне форензике

Представници Глобалне иницијативе за борбу против нуклеарног тероризма (The Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism – GICNT) др Ед ван Зален и др Андреј Апостол, копредседник Радне групе за нуклеарну форензику ове међународне организације, посетили су Универзитет у Новом Саду 11. маја 2022. године.
форензике
Фото: Градске инфо

Представнике GICNT-а примио је ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић заједно са проректором за међународну сарадњу проф. др Сабином Халупком-Решетар.

Састанку су, такође, присуствовале проф. др Јована Николов са Катедре за нуклеарну физику Департмана за физику Природно-математичког факултета, која је такође представник Србије у радним групама за нуклеарну форензику и нуклеарну детекцију GICNT-а, као и Ивана Вујков, шеф Канцеларије за међународну сарадњу УНС-а.

Током сусрета су вођени разговори о могућностима развоја области нуклеарне форензике у нашој земљи, првенствено кроз организовање различитих образовних програма, тренинга и радионица у тој области.
форензике
Фото: PrtSc/Универзитет у Новом Саду

Глобална иницијатива за борбу против нуклеарног тероризма представља добровољно међународно партнерство 89 нација и шест међународних организација, које су посвећене глобалном јачању капацитета за превенцију, детекцију и одговор на нуклеарни тероризам.

У том смислу, посебан фокус ове организације усмерен је мултилатералне активности које доприносе јачању планова, политика, процедура и међусобне сарадње чланова ове организације.

Predstavnici Univerziteta Burgonj-Franš-Komte u poseti UNS

Преузмите андроид апликацију.