Почетна > Србија
Србија

На уласку у Србију из Македоније чека се и до сат времена

Гужве на граничним прелазима уобичајена су слика у ово доба године, а на граничном прелазу Прешево на уласку у Србију из Македоније чека се и до сат времена, док је застој у супротном правцу до 45 минута.
Фото: Pixabay/blende12

На овом граничном прелазу у оба смера у току дана прође између 25.000 и 30.000 возила, а према анкети Танјуга путници се највише жале на велике врућине.

Овај гранични прелаз је интегрисан у оквиру иницијативе Отворени Балкан, па је некадашња граница Прешево заједнички прелаз на улазу у Србију, док је прелаз Табановце заједничка граница за путнике који путују ка Северној Македонији.

Такође, на граничном прелазу Прешево отворена је у оквиру иницијативе Отворени Балкан засебна трака за транспортне камионе за земље чланице ове иницијативе, а камионџије на овом пролазу кажу да чекања још увек има, али да је краће него што је раније било.

Камионџија из Албаније каже да на прелазу означеном зеленом таблом Отворени Балкан чека сат и по времена и да је, иако је транспорт бржи у овој траци, гужве још увек постоје.

Његов колега који се из Северне Македоније враћа кући у Сурдулицу каже да је застој на овом прелазу знао да буде и до 10 сати, а да се сада у просеку чека од четири до шест сати.

„Тренутно на улазу у Србију нема гужве, чека се сат и по времена“, рекао је возач камиона из Сурдулице.

Када су у питању путничка возила, на овом прелазу гужве су такође веће у смеру ка Србији, а наши путници углавном се враћају са одмора из Грчке, док су странци у транзицији на путу ка европским земљама.

Београђанин који се враћа кући из Прилепа каже да је на граници око 45 минута.

Породица из Србије каже да су били на одмору у Грчкој и да чекају око сат времена на улазу у Србију, али да су око сат и по времена чекали на овој граници када су ишли на одмор.

Држављанка Свајцарске која путује у Куманово где је рођена, каже да на улазу у Северну Македонију чека око 20 минута и да је задовољна, јер није превелика гужва.

Gužve na graničnim prelazima

 

Преузмите андроид апликацију.