Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

На Штранду одржана манифестација „Град хуманости“

“Данас смо се окупили сви ми који имамо исти циљ а то је унапређење положаја особа са инвалидитетом, ментално недовољно развијеним особама и деци са сметњама у развоју! Окупили смо се да се умрежимо, подржимо, разменимо искуства и у будућности сарађујемо на заједничким пројектима”!, изјавила је председница удружења “Чепом до осмеха”, Вања Петковић на овогодишњем традиционалном петом сајму “Град хуманости” на новосадском Штранду.
Град хуманости
Фото: Чепом до осмеха

Ове године се на сајму окупило више удружења која сарађују са Чепом до осмеха. Између осталих, присуствовали су: УГ Сунце, УГ Патрија, Хуманитарна фондација Први корак, Фондација Тате новосађани, МНРО Бачка Паланка, УГ Из другог угла, песник Милорад Мика Петковић, УГ Екологија и дете, УГ Еко херој.

Фото: Чепом до осмеха

Присуствовало је више од 400 посетилаца, волонтера и суграђана.

„Овакви сусрети много значе нашој деци. Инклузија је кључ успеха и бољег живота за све нас“, задовољно је нагласила једна од мајки присутне деце из МНРО Бачка Паланка, Јарослава Молнар.

Фото: Чепом до осмеха

Радионице за децу, склапање мозаика од пластичних чепова и разне еколошке, едукативне друштвене игре од рециклабилних материјала, привукло је пажњу великог броја деце која су кренула на Штранд. Наши најмлађи еко хероји су и овај пут симболично награђени беџевима, кантицама, мајицама и слаткишима. Док су родитељи, старатељи и други гости обрадовани поклонима компаније дм Србија и Лореал.

Фото: Чепом до осмеха

Пројекат је подржан од стране Града Новог Сада.

Преузмите андроид апликацију.