Почетна > Свет
Свет

На сајту Болсонара увредљиве критике на његов рачун

Особе која су преузеле интернет сајт који се дуго користио за величање бразилског председника Жаира Болсонара претвориле су га у место где се на сатиричан начин износе критике, али и увреде на његов рачун и на рачун његове владе, преноси Гардијан.
болсонара
Фото: Танјуг/AP/Eraldo Peres

Болсонаро и његова три сина, који се такође баве политиком, су наводно користили домен bolsonaro.com.br као званично место за оглашавање од раних 2000-их, наводи британски лист.

Раније овог месеца неки од очигледних противника политике бразилског председника успели су да преузму ову интернет адресу, након што Болсонарови нису платили његову обнову.

Резултат свега је то да је сајт који га је до скора приказивао у најбољем светлу, почео на рачун Болсонара да износи критике, али и увреде представљајући га кроз карикатуру, између осталог као „некомпетентног, дволичног, корумпираног и тиранина“, наводи Гардијан.

Једна карикатура приказује змију која излази из крвавих уста бразилског председника уз одломак из 140. псалма из Библије: „Избави ме, Господе, од злих људи… отров змије је на њиховим уснама“, док друга пародија приказује Болсонара иза решетака, где многи његови политички противници мисле да му је место због његовог међународно критикованог поступања са епидемијом ковида-19 у којој је више од 680.000 Бразилаца изгубило живот, преноси британски лист.

Проблем са преузетим сајтом долази у осетљивом тренутку за Болсонара, пошто према тренутним анкетама бивши председник Луиз Инасио Лула да Силва име веће изгледе за победу на председничким изборима за нешто више од месец дана, наводи Гардијан.

Bolsonaro: Imamo interes da se više približimo SAD

Преузмите андроид апликацију.