Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На Рибарцу одржан 15. НС Маркет

Упркос великим врућинама, петнаести “НС Маркет” одржан је овог викенда на Рибарском острву, а за најбољи штанд проглашен је онај на којем је престављен накит “Ларимар”.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Како су излагачи рекли, топлота посетиоцима није много сметала првог дана, док је други дан био много мирнији, а температура неподношљивија.

На разноврсним тезгама овог маркета нашли су се и производи од козјег млека газдинства “ПГ Илић” и ПГ “Поповић”, укусни чварци и кобасице месаре “Дачо” из Куцуре, украси за кућу и посуде од керамике “Таhtas Pottery” Јасенке Гудаловић, природна козметика Павла Керца из Ченеја, али и многи другиy
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Неизоставан део маркета биле су и домаће посластице: салчићи, тулумбе, баклаве, штрудле са маком и орасима из Бачког доброг поља, док се и на осталим тезгама могло уживати у раличитим домаћим сланим и слатким залогајима.

– Ово је једна од првих оваквих манифестација на којој учествујем и задовољна сам продајом, а и купци су заинтересовани за наше производе од козјег млека, нарочито за сурутку, па су нам утисци заиста лепи – рекла је Биљана Илић из газдинства “ПГ Илић”.

Како су организатори казали, на “НС Маркету” нашао се велики избор ручно прављеног накита од глине, полудрагог и драгог камења и метала, али и хеклане играчке и различите декорације за дом, а произвођачи и уметници су жељно ишчекивала прелазак са онлајн на уживо контакт са својим купцима.

– Сви излагачи су једва чекали догађај попут овог, с обзиром да су у претходном периоду због вируса короне сви прешли на онлајн продају. Недостајао им је разговор крај тезги са купцима, што се не може заменити представљањем путем интернета – објашњавају организатори.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.