Почетна > Србија
Србија

На прелазу Прешево спречено кријумчарење 19 расних паса

Цариници су на граничном прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, у једном наводно празном теретном комбију открили 19 расних ловачких паса, саопштила је данас Управа царина Министарства финансија Србије.
Фото: АМСС

Прекршај је откривен 18. фебруара на излазу из земље, када је ради детаљног прегледа зустављен теретни комби страних регистарских ознака, за чијим је воланом био 43-годишњи возач.

Током контроле су са једне и друге стране у унутрашњости товарног дела комбија пронађени метални кавези и у њима укупно 19 расних ловачких паса.

Возач за 15 паса расе “сетер“ и четири пса расе „поентер“ није имао ништа од неопходне пратеће документације: ни транзитни документ, нити здравствено уверење ветеринарске инспекције, као ни овлашћења наводних власника паса за њихов транспорт преко границе.

Суд је у хитном поступку донео пресуду којом су пси одузети и по налогу Републичке ветеринарске инспекције предати Ветеринарској станици Бујановац ради збрињавања, док је возач комбија новчано кажњен због учињеног прекршаја, наводи се у саопштењу.

Vučić: Vojska Srbije dobija još 200 teških vozila tokom 2023. i 2024.

Преузмите андроид апликацију.