Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

На овом питању Новосађани најчешће греше у ауто-школи! (ФОТО)

Полагање за возачку дозволу захтева теоријско и практично знање, а много новопечених возача већ након неколико месеци поседовања дозволе заборави сву теорију и правила која су морали да знају на тесту.
Фото: Градске инфо

Тест који је потребан како би кренули са часовима вожње није се пуно мењао кроз године, па је тако већина питања увек актуелна. Нека од њих тешка су многим генерацијама.

Па, која су најтежа питања за Новосађане? Где се будући возачи најчешће „спотакну“?

Одговор на ово питање потражили смо у ауто-школи „ВМ ауто 021“, а они су нам издвојили следеће питање.


У ситуацији на фотографији првенство пролаза има:

Уколико сте одговорили да предност има возило полиције са ротацијом, погрешили сте. Када је ту семафор, сви морају да га поштују, бар у теорији. Не брините, ту се ипак, најчешће греши.

„Питања на којима се јављају грешке су углавном уско везана за саме раскрснице. Као нпр. у ситуацији на слици где по закону возила са првенством пролаза (полиција, хитна помоћ, ватрогасци…) морају да поштују сигнале на раскрснице које су регулисане светлосним саобраћајним знаковима (семафорима) и раскрснице на којима саобраћај регулише овлашћено службено лице, док на раскрсницама које су регулисане саобраћајним знаковима, ознакама на коловозу и правилима саобраћаја имају првенство пролаза“, рекли су нам у овој ауто-школи.

Они такође истичу да се грешке полазника на тесту базирају углавном на текстуалним (сувим) питањима и обично се односе на стручне појмове са којима се кандидати први пут сусрећу.


Ауто-школа „ВМ Ауто 021“ налази се на адреси Булевар Краља Петра I, 28c, Нови Сад.

Све информације о обуци возача у овој ауто-школи можете добити на следеће бројеве:

  • 0613011000
  • 0212311000

Da li palite desni „žmigavac“ ako skrećete desno kod ovog znaka? (ANKETA)

Преузмите андроид апликацију.