Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Олимпијада „Тата и ја“ у Каменичком парку! (ВИДЕО)

Да ли сте знали да постоји Oлимпијада „Тата и ја“ која се сваке године, сад већ традиционално, одржава у Каменичком парку?

Каменички вртић „Змај“ и ове године је организовао прелепу дечију манифестацију, односно надметање, где деца заједно са својим очевима, развијају такмичарски дух и негују нераскидиву везу између њих.

Као на Олимпијским играма и ова наша дечија је била такмичарског типа где су се учесници борили једни против других.
Фото: Градске инфо

Приметили смо да је владала породична атмосфера, где се тате и деца надмећу, а маме срчано навијају из свег гласа. Ту се не зна ко више навија и бодри, сви у један глас вичу црвени или плави!

На самом почетку Олимпијаде, отпевана је химна коју зна сваки учесник. На разгласу је главна васпитачица Весна Здравковић дала знак да игре могу да почну!

Све игре су заједничке са јасним инструкцијама, наравно није било варања. Све је било како треба по свим судијским правилима, молим лепо.
Фото: Градске инфо

Последња игра је укључила и маме, па су у ритму музике са татама ђускале са балоном између глава.

Игре се не мењају годинама, јер како кажу, деци се јако свиђају, посебно она игра у којој тате гурају колица у којима се деца возе.

Много је забавних игара, где деца развијају моторику, спретност, такмичарски дух, али чини се како им је та једна игра посебно забавна.
Фото: Градске инфо

Наравно, само један тим може да буде победник или црвени или плави. Тако да су ову дечију Олимпијаду сви озбиљно схватили и дали све од себе да победе.

Казали су нам да некад дође и до чарки и расправа, али тако је то у спорту, велика је борба и жеља за победом.

Али, ако питате њих, тате и децу, сви у глас ће вам рећи да су дошли да се друже, забаве и проведу време на свежем ваздуху у парку.
Фото: Градске инфо

Када су се избројали сви поени, резултат је био нерешен, тако да су сви проглашени победницима са широким осмесима, пуних утисака и захвалницама у рукама.

Овакви догађаји се праве с циљем да деца проведу квалитетно време у природи, да се физички активирају и одвоје од технологија које их свакодневно окружују.
Фото: Градске инфо

У оваквим дружењима, свако дете се осећа укључено, чак и оно стидљиво дете пробије свој лед и жели да учествује.

Током игара осећају се добро јер су ту тата који се са њима такмичи раме уз раме и мама која са стране бодри своје најдраже.
Фото: Градске инфо

5. Sajam automobilčića 25. juna na platou Spens-a

Преузмите андроид апликацију.