Почетна > Србија
Србија

На Хоргошу спречено кријумчарење олдтајмера старог 72 године

Царински службеници су, у сарадњи са полицијом, на прелазу Хоргош спречили покушај да се из земље на приколици извезе непријављени олдтајмер марке “Buick Dynaflow“ из 1952. године, саопштила је данас Управа царине.
 Фото: Танјуг/Министарство финансија- Управа царина

Аутомобил је откривен када је на ред за редовну контролу на излазу из земље пристигао комби са приколицом домаће регистрације који се из Србије упутио ка Шведској, превозећи натоварено возило обавијено најлоном.

На питање цариника да ли има нешто да пријави, возач комбија је одговорио да нема, а детаљном контролом која је уследила, утврђено је да се испод најлона на приколици налази олдтајмер кабриолет шведских регистарских ознака марке “Buick Dynaflow“ из 1952. године, што значи да је реч о страној роби која није била пријављена.

 Фото: Танјуг/Министарство финансија- Управа царина

Како се наводи, возач у тренутку контроле није поседовао ни боравишну ни радну визу у иностранству, што је предуслов како за управљање, тако и за превоз возила са страним таблицама на приколици.

Аутомобил је привремено задржан до окончања поступка, када ће бити позната даља судбина овог 72 године старог олдтајмера.

U četvrtak u Srbiji pre podne pretežno oblačno, popodne umereno naoblačenje

Преузмите андроид апликацију.