Почетна > Србија
Индекс Србија

На ФОН-у оборен рекорд по броју пријављених – 2.299

На Факултету организационих наука у Београду ове године оборен је рекорд по броју пријављених кандидата – 2.299, што је највише икада забележених пријава за тај факултет.
Фото: WikimediaCommons/Miljan Simonović

Декан ФОН-а Милан Мартић рекао је данас за Танјуг да је посебно задовољство што се пријављују одлични кандидати, од којих су, каже, 370 носиоци Вукове дипломе, а укупно 1.500 њих били су са одличним просеком у средњој школи.

Након данашњег теста из математике, који су будући бруцоши полагали на Београдском сајму, сутра ће 420 кандидата тестирати знање и из опште информисаности.

Мартић каже да математику морају да полажу сви заинтересовани кандидати, а уколико се кандидати определе и за општу информисаност, онда се распоређује бодовање.

Декан ФОН-а наводи да се упис врши од 5. до 8. јула и како каже, очекује да кандидати добро ураде пријемни испит.

„Данас је један значајан датум у српској историји. Желим да кандидатима ово буде позитиван датум и да упишу жељени факултет. С обзиром да су знања наших студената веома цењена, желим им да остваре одличне каријере“, поручио је Мартић.

Други и трећи уписни рок предвиђен је за септембар, а Мартић каже да та опција засигурно неће бити остварена, јер након првог уписног рока неће бити места.

„Нажалост бар 1.000 одличних кандидата који желе да студирају ФОН, неће моћи да се упишу и ми очекујемо данас да ће Комисија за акредитацију и проверу квалитета донети одлуку о проширењу квоте на наша два студијска програма, тако да ћемо уместо 840 студената, моћи да упишемо 980 већ у првом уписном року“, рекао је Мартић.

Пријемни испити на Београдском универзитету трају до 1. јула.

Polaganje testa iz matematike za osnovce počelo na vreme

Преузмите андроид апликацију.