Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На добровољно служење војног рока испраћено 26 кандидата, овог пута три девојке

Центар Министарства одбране Нови Сада приредио је свечани испраћај 26 кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем и војно-стручнио оспособљавање за резервне официре.
Фото: nsuzivo.rs

На свечаном пријему присуствовао је заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац и пожелео им да у наредних шест месеци стекну што више знања и искуства која ће им значити било да се определе за позив професионалног војника или да обављају друге цивилне послове.

„Град Нови Сад препознаје значај војске Републике Србије и да нас ванредне ситуације, елементарне непогоде увек опомену на то да војска није само оружана сила која делује у случају рата“, истакао је Црнобарац.

Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад потпуковник Драган Димоски нагласио да одласком на служење војног рока момци и девојке показују да настављају традицију својих очева, дедова и прадедова и традицију народа који су живели на овим просторима.

Фото: nsuzivo.rs

„Данас смо на одслужење војног рока упутили 26 кандидата од чега 21 на добровољно служење рока са оружјеми пет на војно-стручно оспособљавање за резервне официре. Успели смо да одржимо континуитет у броју кандидата које упућујемо на одслужење војног рока у септембарском року“, рекао је Димоски и додао да у овом року упућују три девојке на служење војног рока.

Кандидаткиња Кристина Машић наглашава да је дете официра и да већ ради у служби Војске Србије као цивилно лице.

„Амбиције су ми да се активирам као резервни официр и да допринесем развоју. Након завршеног војног рока очекујем запослење и даље напредивање“, рекла је Машић.

Uprkos velikoj šteti koju je škola podnela, danas je održan svečani prijem prvaka u OŠ“ Desanka Maksimović“ u Futogu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.