Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На Детелинари преко 300 деце играло фудбал за малу Зару (ВИДЕО)

У организацији РФК Нови Сад 1921 на стадиону на Детелинари у суботу, одржан је фудбалски турнир за децу, хуманитарног карактера како би се прикупила помоћ за Зару Урукало.

Двадесет екипа различитих старосних категорија, растрчали су се по стадиону РФК Новог Сада, како би кроз фудбал и дружење подстакли да се прикупе паре за њихову другарицу. Свака екипа је приложио 4.000 динара, што значи да је 80.000 динара само од фудбала прикупљено за Зару.

Фото: Градске инфо

Тимови који су учествовати на манифестацији били су: РФК Нови Сад 1921, ФК Војводина, ФК Спартак из Суботице, ФК Лозница, ФК Кабел, ФК Индекс, ФК Бачка, Динамо Нови Сад, ФК Јединство Руменка, Меридијана, Миланело, Татра Кисач, Дерби, Шајкаш, Болесников и ФК Србобран.

Фото: Градске инфо

Наравно свуда по стадиону су биле постављене и хуманитарне кутије у које су посетиоци остављали новац, а МЗ „Раднички“, чији ће чланови учествовати у организацији догађаја и пекаре „Решко“ и „Фуљи“ донирали су пецива за догађај, а сав новац од њихове продаје такође је отишао у исту сврху.

Фото: Градске инфо

Уз ретку болест Синдром кратког црева, Зара има и церебралну парализу, хемипарезу. Не може самостално да хода и иде уз придржавање родитеља са благо нарушеном шемом хода. Свакодневно иде на физикалне третмане и једном годишње на бањско лечење. Зара је ментално здрава девојчица, весела и дружељубива.

За Зарино лечење неопходна су додатна новчана средства за скупе физикалне третмане, третмане локомат апаратом, хидротерапија, хипотерапија, хипербарична комора, дефектолошки и логопедски третмани, контролни и специјалистички прегледи.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Зари можете помоћи и преко фонације „Буди хуман“ слањем СМС поруке садржине 1533 на број 3030. Као и преко фондације „Покрени живот“, слањем СМС поруке садржине 169 на 3800.

Атмосферу са догађаја, као и изјаве Зарине маме и организатора турнира, можете погледати у нашем видео прилогу.


Otvoren Međunarodni tekvando turnir

Преузмите андроид апликацију.