Почетна > Бизнис
Бизнис

На београдском аеродрому рекордан број путника у јулу – 900.000

Београдски аеродром „Никола Тесла“, саопштио је данас да је у јулу угостио је више од 900.000 путника, што је највећи обим саобраћаја у историји.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Просечан дневни број путника током јула износио близу 29.000, а просечан дневни број летова износио је више од 280. наведено је у саопштењу.

У овој летњој сезони путницима на београдском аеродрому на располагању је проширена зона долазака, нови, централни део терминала и нови паркинг капацитети, што је део капацитета отворених током јула.

Као добродошлицу бројним путницима овог лета, београдски аеродром наводи да је увео и нова решења за управљање протоком путника, а повећан је и број шалтера за пасошку контролу и пријаву на лет.

Аеродром је увео посебне услуге за путнике, укључујући особље које је на располагању за помоћ и усмеравање путника, а отворен је и додатни центар за подршку путницима око неприспелог пртљага.

Од почетка године београдски аеродром додатно је ангажовао више од 560 људи на пословима земаљског опслуживања (земаљске стјуардесе, утовар/истовар пртљага, чишћење авиона) и обезбеђивања.

Од почетка концесије 2019. године, београдски аеродром значајно повећава оперативне капацитете на свим кључним тачкама, а највећи број унапређења услуга представљен је током 2023. године.

Позитиван тренд проширења и модернизације биће настављен изградњом нових капацитета у зони одлазака.

Завршетак свих кључних радова на модернизацији очекује се до краја године, што ће омогућити да београдски аеродром до краја концесионог периода достигне укупан капацитет од 15 милиона путника годишње, саопштено је из компаније ВИНЦИ Аирпортс.

Kina: Više od 100 kompanija želi da koristi AI modele sa dipfejk tehnologijom

Преузмите андроид апликацију.