Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Музика госпела – израз наде: путовање преко континената, кроз културe у Културној станици Буковац

У Културну станицу Буковац стиже први српски госпел хор и доноси нам снажну мелодију духовних песама и енергичан ритам уз који ћемо истовремено плесати и смејати се. Музика госпела одвешће нас на путовање преко континената, кроз културу и време.
Фото: PrtSc/edjseg.kulturnestanice.rs

Крај програмског лука „Сеобе” Европске престонице културе, од 17. до 20. марта, обележиће програмска целина „Караван”, када ће читава мрежа културних станица постати позорница за мноштво гастрономских догађаја и музичара из целе Европе.

Merry Gospel хор је први српски госпел хор основан 2001. године под управом диригента Марије Кубурић-Боровић. Од самог почетка свог рада хор базира свој репертоар на делима духовне и госпел музике као и ауторским песмама истог жанра младих композитора и певача. Хор броји око шездесет активних чланова, а оригинална поставка била је интернационална, будући да су га чинили певачи и љубитељи госпела из свих делова света – од Енглеске, Америке, Аустралије, Немачке, Аустрије, Словеније и Португала, све до Македоније, Хрватске и различитих подручја Србије. Данас је седиште хора у Београду где се и одвијају редовне пробе. Солисти хора су чланови самог ансамбла, а Merry Gospel  хор на наступима прати бенд који чине клавир, оргуље, гитара, контрабас и бубањ у изведби професионалних музичара.

Њихов наступ у минималистичком амбијенту део је јединствене манифестације „Караван”, која ће у свим културним станицама приказати гастрономско наслеђе источне, западне, северне и јужне Европе, праћено музичким програмом. Уживаћете у бројним специјалитетима које ће припремати куварске звезде из различитих европских регија и сјајној музици.

Улаз је слободан.

Libercuatro tango u Kulturnoj stanici Eđšeg 19. marta

Преузмите андроид апликацију.