Почетна > Србија
Србија

МУП сутра организује едукативне радионице за децу

У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, припадници Министарства унутрашњих послова ће у суботу, 2. септембра на Ади Циганлији организовати дружење са децом којој ће кроз едукативне радионице приближити рад полиције, али и указати на основе безбедног понашања.
Фото: Градске инфо

Деца и родитељи имаће прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство, али и да савладају вештине безбедног понашања у саобраћају и ванредним ситуацијама, саопштио је МУП.

Циљ радионица је да се код деце подигне свест о штетности и последицама насилног понашања у стварном и дигиталном свету, да им се укаже како да препознају различите видове насиља и дискриминације, али и да се информишу о начинима помоћи, подршке и заштите.

Током дружења, које ће бити организовано на травнатом делу прекопута Лидла, са Макишке стране, од 10 до 17 сати, малишани ће, уз асистенцију припадника Специјалне антитерористичке јединице, имати прилику да се пењу на вештачку стену и уживају у ватрогасној пени.

Посетиоце манифестације очекује низ занимљивих игара, предвиђене су и симболичне награде, али и дружење са рониоцима Жандармерије, припадницима Специјалне антитерористичке јединице, Управе криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, Управе полиције и Полицијске управе за град Београд.

„Министарство унутрашњих послова позива родитеље да са децом дођу на Аду Циганлију да заједно и безбедно започнемо нову школску годину“, наведено је у саопштењу МУП-а.

Produžen rok za podnošenje zahteva za organsku stočarsku proizvodnju do 6. septembra

Преузмите андроид апликацију.