Почетна > Србија
Србија

МУП представио резултате рада у прошлој години

Током прошле године полиција је ухапсила 193 особе осумњичене да су чланови организованих криминалних група, наводи се у представљању резултата МУП-а.
Фото: Танјуг/ОМК МУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Заплењено је више од седам тона наркотика што је за 8,9 одсто више него у години пре. Откривена је 191 илегална лабораторија и 129 плантажа марихуане. Резултати се бележе и у борби с привредним, високотехнолошким и другим облицима криминала.

У полицијској евиденцији годину за нама обележило је разбијање и процесуирање 28 организованих криминалних група од којих се две терете за тешка убиства, десет за трговину наркотицима, две за проституцију. За годину дана евидентирали су и 4.464 кривична дела насиља у породици.

Оно што није завршено у 2022. јесте избор директора полиције. У МУП-у одговарају, када буде донета одлука ко ће бити директор, Влада ће га изабрати.

Током 2022. спречено је више од 66.000 незаконитих прелазака државне границе, највише на граници са Северном Македонијом, откривено и више група које се баве кријумчарењем миграната. У акцијама на северу земље заплењено је и оружје.

Један од првих задатака пред полицијом је успостављање система Амбер алерт – ефикасније и брже алармирање јавности у случају нестанка деце. У завршној фази је формирање посебног тима

Сектор за ванредне ситуације током протекле године евакуисао је и спасао 1.584 особе. Рад саобраћајне полиције обележила је појачана контрола саобраћаја и откривања 1,3 милиона прекршаја, највише од 2009. године.

Хоргош: Код миграната пронађено оружје, обележја ОВК

Преузмите андроид апликацију.