Почетна > Србија
Србија

МУП: Од 10. фебруара санкционисање возача због проласка на црвено светло

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у петак, 10. фебруара, почеће санкционисање возача који прођу возилом на црвено светло семафора испред раскрснице или обележеног пешачког прелаза.
Фото: Градске инфо

Возачи ће се санкционисати на основу снимака забележених камерама система видео-надзора града Београда, саопштено је из МУП-а.

Камере које су постављене испред раскрсница или пешачких прелаза на којима је саобраћај регулисан семафорима, помоћу одговарајућег софтвера детектоваће возила која прођу семафор на знак црвеног светла и аутоматски бележити видео-снимак учињеног прекршаја.

Власнику, односно кориснику таквог возила биће упућен позив да у року од осам дана достави потпуне и тачне податке о идентитету лица које је учинило прекршај.

Уколико возилом у тренутку чињења прекршаја није управљао власник, власник возила је дужан да достави писану изјаву оверену од стране надлежног органа на основу које се може утврдити које лице је управљало возилом у време чињења прекршаја.

За пролазак возила на црвено светло семафора, односно за незаустављање возила испред пешачког прелаза који је регулисан семафорима, Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописана је новчана казна у вредности од 20.000 до 40.000 динара.

Такође је прописана и казна затвора у трајању до 30 дана, шест казнених поена и заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање три месеца.

Srbija šalje u Tursku timove za spasavanje iz ruševina

Преузмите андроид апликацију.