Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” од 8. до 10. септембра у Дистрикту

Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” одржаће се 8, 9. и 10. септембра у Дистрикту, са почетком у 20.30 сати, као део четвородневног отварања Калеидоскопа културе, који ће уследити након церемоније свечаног отварања на Корзу, 7. септембра.
Фото: visitdistrikt.rs

У споју различитих уметности, кроз каскадерски и плесни перформанс, представу, три изложбе, шест пројекција, мурал, скулптуру, видео-игре и уметничке инсталације – више од 300 уметника представиће нам своју визију нераскидивих веза на отварању Калеидоскопа културе!

Редитељка мултимедијалног догађаја је Маја Гргић, док идејно решење сценографије потписују Младен Стојановић и Жељко Пишкорић. Дизајн костима урадила је Наташа Вранешевић, а дизајнери звука мултимедијалног догађаја Нераскидиве везе су Милош Мартинов и Дејан Илић. Аутор анимације на капији Дистрикта и видео-рада Тетрис је уметник Ђорђе Поповић, док је за дизајн светла задужен Борис Буторац.

Обухватајући период од 100 година, овај мултимедијални догађај реферише на најбурнији век у историји, а управо је Дистрикт био сведок свих ових догађаја у малом.

Од двадесетих година прошлог века до данас, некадашња индустријска зона Новог Сада прошла је кроз бројне промене под утицајем друштвено-политичких дешавања, да би данас постала центар савременог стваралаштва и представила јединствен инфраструктурни и уметнички концепт.

Због тога, отварање шестог Калеидоскопа културе доноси низ догађаја који ће кроз уметничку визију представити неке од најзначајнијих догађаја у свету и код нас, који су обележили век за нама, и тиме приближити публици значај Дистрикта у историјском, друштвеном и уметничком развоју града.

Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” пропратиће и богат музички програм, који ће се одржати осмог, деветог и десетог септембра у Дистрикту.

Sutra počinje Kaleidoskop kulture u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.