Почетна > Свет
Свет

Москва: Заједничка патрола авиона Русије и Кине, није било упада

Руски и кинески авиони извели су заједничку ваздушну патролу над водама Јапанског мора и Источног кинеског мора, саопштило је данас руско Министарство одбране.
Фото: WikimediaCommons/Sergey Krivchikov

Како се наводи, руски и кинески авиони нису упали у ваздушни простор других држава током заједничке патроле, која је трајала 13 сати.

Патролу је извела ваздушна јединица коју су чинили стратешки бомбардери Тупољев Ту-95 и Сијан Х-6, додају у министарству.

Наводе и да су стратешке ракетне бомбардере, на појединим деоницама, испратили авиони Ф-2 јужнокорејских ваздушних снага и авиони Ф-15 јапанских ваздушних снага, преноси ТАС С.

Руски авиони Сухој Су-30СМ пружили су борбену подршку ваздушним снагама током заједничке ваздушне патроле, која је како напомињу у руском министарству, изведена према плану војне сарадње из 2022. године и није била усмерена против трећих држава.

Генералштаб Војске Јужне Кореје претходно је саопштио да је војска те државе подигла данас борбене авионе након што су најмање четири кинеска и четири руска војна авиона ушла у њену зону противваздушне одбране.

Како је навео, руски и кинески авиони током дана су неколико пута улазили и напуштали идентификациону зону противваздушне одбране Јужне Кореје у Јапанском мору.

EK i SAD: Neprihvatljive „energetske ucene“ Rusije

Преузмите андроид апликацију.