Почетна > Свет
Свет

Москва: Имамо право да узвратимо након протеривања дипломата

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да та земља задржава право да узврати политичким и дипломатским мерама након протеривања 70 руских дипломата и административног особља из Бугарске.
Фото: Wikimedia Commons

Како је рекла, реч је о покушају бугарског парламента који је изгубио поверење да зада ударац односима са Русијом и постојећим механизмима билатералног дијалога, преноси Интерфакс.

У међувремену, бугарски председник Румен Радев није могао да коментарише ову ситуацију, известио је Бугарски национални радио.

„Не могу да разговарам о овом питању јер немам потребне информације“, рекао је Радев у Мадриду где присуствује самиту НАТО одговарајући на питање бугарских новинара.

Додао је да се нада да је премијер у техничком мандату донео ову одлуку на основу поузданих информација и да је добро размислио и о обиму и о последицама тога.

Бугарске власти саопштиле су јуче да би укупно 70 дипломатских и административно-техничких службеника руске амбасаде и других руских страних институција у земљи требало да напусти ту земљу.

Ironični odgovor Kremlja na Džonsonove navode o Putinu

Преузмите андроид апликацију.