Почетна > Свет
Свет

Москва: Британија у случају Скрипал прикрива раније лажи

Лондон настоји да прикрије своје претходне лажи и одвраћа јавност од срамног бекства НАТО из Авганистана, подизањем оптужнице против још једног руског држављанина у предмету Скрипал, поручио је Директор руске спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин.
Фото: WikimediaCommons/Vyacheslav Argenberg

„По мом мишљењу, то је покушај да се употреби још једна лаж да се прикрије или подржи претходна лаж. Осим тога, с обзиром на недавна дешавања у Авганистану, то је такође можда покушај да се јавност одврати од срамотног бекства, пре свега америчких трупа и њихових савезника, укључујући и Британију, из Авганистана”, истакао је Наришкин на конференцији за новинаре, преноси ТАСС .

Он је рекао и да је то покушај да се јавност одврати од чињенице да НАТО више није у стању да одржава безбедност у различитим регионима света.

Британска полиција саопштила је у уторак да је прикупљено довољно доказа за оптужбу против треће особе у вези са истрагом о нападу агенсом Новичок на Сергеја Скрипала, бившег двоструког агента Русије који је отрован 2018. године.

Трећи осумњичени, познат под вероватно лажним именом Сергеј Федотов, наводно је агент руске војне агенције ГРУ и саучесник још два руска држављанина која су претходно оптужена.

Rusija odbacuje presudu Evropskog suda u slučaju Litvanjenka

 

Преузмите андроид апликацију.