Стигла је јесен, а са променљивим и често хладним временом, као и боравком у затвореном, створили су се услови за честе прехладе.
Симптом прехладе који нас највише иритира је гребање у грлу (пецкање, бол тешко гутање) и уме да траје данима.
Уколико немате бактеријску инфекцију или патите од сезонских алергија, врло вероватно се ради о паду имунитета. Боравак у затвореним и задимљеним просторијама такође може да изазове болове у грлу.
Како онда да се решимо иритације у грлу? Одговор је врло једноставан и налази се у вашој кухињи.
Наше баке и деке су још давно откриле лековита својства слане воде, а посебно кад је у питању упала грла. Оно што су наши стари знали, касније је потврдила и медицина.
Слана вода ублажава непријатан осећај гребања и бола тако што навлажи изиритирану слузницу.
Рецепт за средство за испирање грла
У 2 децилитра прокључале и охлађене воде додајте кашичицу морске соли (не може да се користи ни једна друга со, осим морске) и мешајте док се у потпуности не истопи. Испирајте грло неколико пута дневно, а након испирања трудите се да макар пола сата не уносите храну и пиће.
Pet razloga zbog kojih obavezno treba da uzimate kašičicu meda svakog jutra
Преузмите андроид апликацију.