Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Монодрама Сандре Силађев „ДЕЈТ“ поново пред новосадском публиком

Извођење ауторске монодраме Сандре Силађев „ДЕЈТ“ ће због великог интересовања и доброг пријема код публике, поново бити представљена публици 22. априла 2023, у Позоришту младих у Новом Саду, са почетком у 19.30 сати.
Фото: промо

И овог пута Сандра Силађев је у улози средовечне госпође и самохране мајке Оливере Живковић која је изашла на заказани љубавни састанак. Међутим, њен „дејт“ се не појављује. Оливера дакле чека.
Кога и шта? Да ли ће сазнати резултате својих здравствених налаза? Хоће ли открити који је смисао брака и заклињања на вечну љубав? Како Оливера третира мајчинство и тумачи положај жене у данашњем друштву? Да ли ће схватити зашто је дужина хаљине и висина штикле обрнуто пропорционална јачини морала? Хоће ли сазнати да ли су кафићи прилагођени потребама особа са инвалидитетом? Да ли је свет сигурно место за тинејџерке? Да ли је боље бити плаћена или неплаћена домаћица? Како самохрана мајка у исто време и доји бебу и иде на посао?

Оливера се осећа као дама, уседелица, бабадевојка и распуштеница, чак и као удовица мада нико није умро. Слуђена је категоризацијама и чудним односима између љубавника у 21 веку. Сматра да не тражи много од живота, само и једноставно оно што сваки одрасли појединац жели за себе – да пронађе своју сродну душу. Има ли је за Оливеру на „овом целом свету“? Или бар на интернету?

Публика ће бити у прилици да прати ток Оливериних мисли, али и да помогне у одговорима на нека од ових питања током специјалног Q & А епилога.

НАПОМЕНА: Ова монодрама није за малолетне особе.

Вулгарност и простачка реторика користе се као инструмент којим се приказују дупли стандарди наметнути пре свега женама.

Улазнице за овај догађај се могу набавити кроз продајну мрежу Gigstix-а и он лине на www.gigstix.com.

U Čitalačkom klubu ovog četvrtka razgvor o romanu „Drakula”

 

Преузмите андроид апликацију.