Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Монодрама Сандре Силађев „ДЕЈТ“ поново пред новосадском публиком

Најављујемо петнаесто извођење ауторске монодраме Сандре Силађев ‘’ДЕЈТ’’ која ће на основу великог интепесовања и великог пријема код публике, поново бити представљена публици 22. септембра 2023, у Позоришту младих у Новом Саду, са почетком у 19.30 сати.
Фото: промо

И овог пута Сандра Силађев је у улози средовечне госпође и самохране мајке Оливере Живковић која је изашла на заказани љубавни састанак. Међутим, њен „дејт“ се не појављује. Оливера дакле чека.

Кога и шта? Да ли ће сазнати резултате својих здравствених налаза? Хоће ли открити који је смисао брака и заклињања на вечну љубав? Како Оливера третира мајчинство и тумачи положај жене у данашњем друштву? Да ли ће схватити зашто је дужина хаљине и висина штикле обрнуто пропорционална јачини морала? Хоће ли сазнати да ли су кафићи прилагођени потребама особа са инвалидитетом? Да ли је свет сигурно место за тинејџерке? Да ли је боље бити плаћена или неплаћена домаћица? Како самохрана мајка у исто време и доји бебу и иде на посао?

Оливера се осећа као дама, уседелица, бабадевојка и распуштеница, чак и као удовица мада нико није умро. Слуђена је категоризацијама и чудним односима између љубавника у 21 веку. Сматра да не тражи много од живота, само и једноставно оно што сваки одрасли појединац жели за себе – да пронадје своју сродну душу. Има ли је за Оливеру на „овом целом свету“? Или бар на интернету?

Публика ће бити у прилици да прати ток Оливериних мисли али и да помогне у одговорима на нека од ових питања током специјалног Q & А епилога.

Улазнице за овај догађај се од петка 1. септембра 2023 могу набавити кроз продајну мрежу ГИГСТИX-а и он лине на www.gigstix.com.

Promocija knjige „Umetnost je naš posao“ u Galeriji Matice srpske

Преузмите андроид апликацију.