Почетна > Србија
Србија

Момировић: За енергетску стабилност боримо се на Дунаву

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре недавно је потписало споразуме са ресорним министарствима у Бугарској и Босни и Херцеговини. Који подразумевају заједничке хидротехничке и багерске радове на уређењу критичних сектора за пловидбу на Дунаву и Сави. Ресорни министар Томислав Момировић следеће недеље обићи ће наше раднике у Бугарској.
момировић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

У првој половини наредне седмице наши бродови стижу на прве критичне тачке у Бугарској. Где ће почети интервентни багерски радови, подсетио је Момировић. Додао је да се за енергетску стабилност и функционисање српске индустрије у наредних месец дана боримо на Дунаву.

„Имајући у виду специфичност посла коју српска механизација треба да уради у Бугарској, како би се обезбедило уредно допремање угља у ТЕНТ, увоз евродизела, вештачког ђубрива. Као и извоз пољопривредних производа, остварена је пуна сарадња са надлежним државним органима у Бугарској. Надамо се да ћемо и даље имати сјајну интеракцију са комшијама. У циљу остваривања заједничког важног циља за читаву Европу – потпуне пловности Дунавом, нашим најзначајнијим пловним коридором“, рекао је Момировић.

Он је додао да ће Влада Србије и МГСИ наставити да дају стручну подршку комшијама које се. Као и надлежни у Србији, боре са историјским ниским водостајем река и делимичним или потпуним прекидом рећног саобраћаја.

Brnabić: Još zemalja će povući priznanje, to slabi poziciju Prištine

 

Преузмите андроид апликацију.