Почетна > Србија
Србија

Момировић: Вандалски чин у Суботици уперен против безбедности и интереса Србије

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић осудио је данас у име Владе Србије уништавање натписа са именом „Суботица“ на мађарском језику оценивши то као „вандалски чин и акт пре свега уперен против безбедности и интереса Републике Србије“.
Фото: Танјуг/МУСТ/Ђорђе Крстић

Момировић осудио је током обиласка уништеног натписа на Палићу код биковачког кружног тока на јужном приласку граду са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем, истакао да је овакав чин потпуно неприхватљив, те да не сме да се толерише.

„Сигуран сам да ће сви грађани Суботице и сви грађани Србије ово превазићи. Могао бих заиста дуго да причам о томе колико је Мађарска подржала Србију у претходном периоду када су у питању наши интереси на Косову и Метохији или Босни и Херцеговини“, рекао је Момировић, наводи се у саопштењу Министарства унутрашње и спољне трговине.

Додао је да би могао да прича и о великом броју инвестиција, брзој прузи Сегедин – Суботица, о расту економских веза две државе, али, како је истакао, „овде чак није ни то у питању“, већ су у питању су грађани Србије, подједнако Срби и Мађари и „наша заједничка будућност“.

„Много смо урадили у претходним годинама на инклузији мањина у нашој земљи и овакве ствари не смеју да бацају сенку на интенције Владе Србије када причамо о јединству свих грађана на целој територији наше државе“, рекао је Момировић.

Бакић је оценио да „овим чином почионици желе да наруше историјске односе Срба и Мађара“ и апеловао на све грађане Суботице да „не наседају на те провокације“.

Протеклог викенда на Палићу је у близини надвожњака и на биковачком путу, уништен недавно постављени натпис на мађарском језику с именом града Суботице.

Skupština sutra o rebalansu budžeta, akcizama, novom ministru privrede

Преузмите андроид апликацију.