Почетна > Србија
Србија

Момировић: У Горњем Милановцу 1.800 предузетничких радњи и привредних друштава

Министар трговине Томислав Момировић данас је, на састанку са члановима Клуба привреде Горњег Милановца, посебно указао на чињеницу да је привреда ове општине једна од најздравијих у Србији, са око 1.800 активних предузетничких радњи и привредних друштава.
Фото: Танјуг/Ђорђе Крстић

„У Горњем Милановцу су неке од највећих српских компанија попут компанија „Металац“, „Тетра Пак“, „Таково-Свислајон“. Наш задатак је да им обезбедимо транспарентно и предвидиво пословно окружење, фер тржишне услове и да кроз унапређење услова за пласман наших роба у иностранству поспешимо пословни амбијент и запошљавање“, истакао је Момировић.

Он је подвукао да Влада Србије активно учествује у даљем развоју иницијативе „Отворени Балкан“, како би направили додатно тржиште за ширење и пласман наших производа, саопштено је из Министарства.

„Опредељени смо за јачање економских веза и са ЕУ и светом, а кроз потписивање уговора о слободној трговини, омогућићемо отварање нових великих тржишта, попут Кине или Египта, за наше привреднике“, нагласио је Момировић.

Привредници из Горњег Милановца упознали су министра Момировића о будућим плановима пословања.

Uskoro direktna avionska linija Beograd – Baku

Преузмите андроид апликацију.