Почетна > Србија
Бизнис Србија

Момировић: Изградња научно-технолошког парка Михајло Пупин креира радна места

Министар трговине Томислав Момировић изјавио је данас да ће наставак изградње пројекта научно-технолошког парка „Михајло Пупин“ бити оријентисан ка информационо-комуникационим технологијама, што ће омогућити запошљавање младих инжењера из области ИТ-а и других софистицираних индустрија.
Фото: Танјуг/МУСТ/Ђорђе Крстић

Министар је то изјавио после састанка са Ванг Тунгџоуом, председником компаније „Ћина цоммуницатионс цонструцтион цомпанy“, као и са новоименованим амбасадором Кине у Србији Ли Мингом, коме је пожелео срећу у будућем раду у Србији.

„Не само да смо заједничким снагама успели да реактивирамо овај важан пројекат, већ ћемо и темељним планирањем учинити да овај НТП постане атрактиван за велики број индустријских грана“, рекао је Момировић, наведено је у саопштењу.

Према речима министра, изградња научно-технолошког парка „Михајло Пупин“ додатно ће допринети атрактивности српске економије, нарочито ако се узме у обзир да су развој и примена високе технологије кључни покретачи економског раста, али и извор конкурентности, стварања високе додате вредности и креирања добро плаћених послова.

„Укупан број запослених у сектору ИКТ услуга у Србији већи је од 100.000, а само у седам месеци ове године укупан извоз ИКТ услуга је премашио две милијарде долара“, навео је министар.

Оценио је да је пројекат изградње научно-технолошког парка у Београду још један корак унапред када говоримо о модерној Србији чијом економијом доминирају иновације и висококвалификована радна места, као и памет младих ИТ инжењера који су препознати широм Европе и света.

Vučević: Pregovori o normalizaciji odnosa sa Prištinom postaće složeniji

Преузмите андроид апликацију.