Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Момировић: Формиран међуресорни тим за истраге на железници

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић изјавио је данас да је његово министарство формирало тим са припадницима МУП-а и Републичког тужилштва који ће се бавити угрожавањем саобраћаја и имовине на железници.
момировић
Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav

Момировић је током гостовања на ТВ Прва, појаснио да је тим формиран зато што се недавно догодио случај каменовања воза, постављање барикада на пругама, као и крађе заштитне ограде и контактне мреже.

„Ради се о кривичним делима која нису само усмерена против имовине већ и против безбедности саобраћаја и угрожавања људских живота“, указао је.

Министар је рекао и да ће сви који свесно уништавају железничку инфраструктуру и имају намеру да угрозе животе радника и путника, бити гоњени и кажњени у складу за законом, додајући да су припадници полиције идентификовали и ухапсили оне који су каменовали воз и да су у питању малолетници.

„Морамо да пошаљемо јасан сигнал. Ово су озбиљна дела, јасне и озбиљне претње затвором су за све који чине таква дела, од једне до осам година“, рекао је Момировић.

Он је указао да је Србија инвестирала више од милијарду евра и направила најбољу пругу у источној Европи, повезала два највећа града најквалитетнијим возовима и да нико нема права да због вандализма и крађе уништава ту пругу.

„Нажалост већ смо ухапсили и неке људе из инфраструктуре железнице. Нема опраштања, нема играња“, поручио је Момировић.

Навео је и да је осим вандализма причињена штета кроз крађу опреме, те да су питању људи на нижим положајима у железници и да је између осталог због тога формиран међуресорни тим који ће сузбијати и таква кривична дела.

Putevi Srbije: Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Преузмите андроид апликацију.