Почетна > Србија
Бизнис Србија

Момировић: Акција „Боља цена-цена за народ“ много значи за кућни буџет грађана

Министар трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је изузетно задовољан одазивом трговаца и произвођача на акцију „Боља цена“, видљивошћу акције и њеним ефектима.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

Основни циљ акције „Боља цена“ је да нашим грађанима омогућимо куповину производа по приступачним ценама, рекао је Момировић након што је обишао један од малопродајних објеката „ИДЕА“ који послује у оквиру компаније „Мерцатор-С“.

Подсетио је да се у оквиру акције „Боља цена – цена за народ“ у више од 2.500 продавница на територији целе Србије налази 36 категорија производа и указао да то говори да та иницијатива није само обећање, већ конкретна акција која има стваран утицај на свакодневни живот наших грађана, саопштило је Министарство унутрашње и спољне трговине.

Момировић је додао да се јасно види да су цене многих основних производа смањене, чиме се олакшава живот породицама и доприноси њиховом бољем стандарду.

Заједно са министром Момировићем малопродајни објекат „ИДЕА ЛОНДОН“ обишао је и пословођа те продавнице Стево Рашић, који је истакао да је забележен раст промета у односу на период пре акције, и то, између осталог, за литарско дуготрајно млеко од 122 одсто, а за сок брескве од два литра за чак 101 одсто.

Према његовим речима, код киселог млека паковање од 400мл већ се бележи раст промета за 27 одсто, а код пелена за децу, 56 комада, пораст промета је већи од 50 одсто.

Vučević o govoru Vučića u UN: Politika Srbije je politika sa kičmom

 

Преузмите андроид апликацију.