Почетна > Србија
Србија

Мојсиловић са командантом Мађарске војске

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, разговарао је са командантом Мађарске војске, генерал-потпуковником Ромулусом Русин-Сендијем, који борави у посети Србији.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андрија Гавриловић

На састанку одржаном код Бачке Тополе разговарано је о безбедносној ситуацији у региону и свету, резултатима билатералне војно-војне сарадње и могућностима за њено даље унапређење, саопштено је из Министарства одбране.

Било је речи и о ангажовању мађарског контингента у саставу Кфора.

У разговору је постигнут висок ниво разумевања о широкој лепези питања од значаја за оружане снаге, у контексту савремених безбедносних изазова, ризика и претњи.

Констатовано је да је војно-војна сарадња интензивна и садржајна, да је заснована на узајамном поверењу и пријатељству и да прати узлазни тренд укупних билатералних односа Србије и Мађарске.

Као сегменти сарадње који највише доприносе унапређењу оперативних способности двеју војски, истакнуте су заједничке вежбе, обука за учешће у мултинационалним операцијама и сарадња у области ваздухопловства и атомско-биолошко-хемијске одбране.

Генерал Ромулус Русин-Сенди посету Србији завршава данас, учешћем на традиционалном спортском сусрету генерала и високих официра војске Србије и Мађарске, који се одржава са циљем јачања међусобног поверења и добросуседских односа.

Selaković: Srbija je jedna od retkih država koja samostalno donosi odluke

Преузмите андроид апликацију.