Почетна > Индекс

Индекс Нови Сад

Могућност рангирања студената на буџет до попуњавања квота од прошле године

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је допис свим високошколским установама у нашој земљи о могућности рангирања студената на буџетско финансирање до пупуњавања броја попуњених квота од претходне школске године.
Фото: Градске инфо

Имајући у виду ванредну ситуацију изазвану епидемијом заразне болести Ковид 19 у Републици Србији, препоручује се високошколским установама да на оним студијским програмима који се финансирају из буџета, а на којима на основу рангирања студената, спроведен у складу са законом и општим актом високошколске установе, приликом уписа у школску 2021/22. годину није попуњен укупан број расположивих буџетских места, високошколске установе установе омогуће финансирање из буџета и оним студентима који се рангирају до укупног броја студената чије су студије на тим студијским програмима финансиране из буџета у школској 2020/21. години.

Препорука није обавезујућа а послата је на основу иницијативе Студентске конференције универзитета Србије, која је кровна организација у заступању интереса и права студената у нашој земљи.

Pitamo studente: Zašto ste upisali Filozofski fakultet u Novom Sadu? (VIDEO)

 

 

Преузмите андроид апликацију.