Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно

Могуће нове рестрикције пијаће воде

Мерни инструменти у Фабрици воде поново региструју повећану потрошњу пијаће воде, поготово у индивидуалном типу становања, а уколико се такав тренд настави, могло би поново доћи до рестрикције, саопштавају из ЈКП “Водовод и канализација”.
Фото:Pixabay/TheOtherKev
Током претходних дана параметри за овај период године били су релативно уобичајени, али потрошња је прексиноћ и јуче нагло скочила – наводи се у саопштењу “Водовода”.

С обзиром на изузетно појачану потрошњу која се бележи током целог дана, бићемо опет приморани, уколико се овакав тренд утрошка потрошње настави, да изнова применимо рестриктивне мере у скоријем периоду.

Подсећамо да је до сада рестрикција трајала само једну ноћ прошле недеље, што је резултирало стабилно водоснабдевање свих ових седам дана.

Из “Водовода” су још једном упутили апел грађанима, поготово корисницима који живе и бораве у индивидуалном типу становања, на рационалну потрошњу и подсетили да се вода која долази до крајњих корисника искључиво користи за пиће, санитарне потребе и кување.

Нагласили су да активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће.