Почетна > Србија
Србија

Модели и перспективе управљања отпадом у Сремској Митровици

У Градској кући у Сремској Митровици је одржана радионица са темом „Модели и перспективе управљања отпадом у граду Сремска Митровица“, која је у оквиру пројекта „Одрживи развој за све, платформа за локални дијалог“, који се спроводи у партнерству са Градом Сремска Митровица и Невладином организацијом.
Фото: Танјуг/Војнет/Александра Плавшић

Циљ је дијалог са суграђанима, слушање њихових савета, као и едукација о сепарацији отпада.

Радионици су могли да присуствују сви заинтересовани грађани који су могли да се информишу о едукују и значају правилног одлагања и сепарације отпада у Граду, као и о правилном коришћењу нових плавих канти које су подељене индивидуалним домаћинствима.

Надлежни истичу да су Митровчани свесни да је Сремска Митровица једна од водећих локалних самоуправа у области управљања отпадом, те да је веома битан глас народа, као и њихова едукација.

План надлежних је да се не стане на овој радионици, него да се свакодневно иде корак даље у едукацији грађана и одржавању различитих акција за чистији Град.

Тако да се наставља подела плавих канти индивидуалним домаћинствима, постављање нових контејнера на различите локације, као и брига и бављење органским отпадом.

У оквиру сваке активности биће организована и едукација за грађане, а пример је данашња одржана радионица.

Sokobanja nova turistička destinacija za Egipćane

Преузмите андроид апликацију.