Почетна > Свет
Свет

Мобилне учионице – решење за мањак школског простора у Бечу

Демографски развој и организациони оквир школства довели су у многим деловима Беча до велике потребе за школским простором.
Фото: Pexels/Katerina Holmes

Слободна места у постојећим разредима су већ попуњена, стога је потребно обезбедити простор за додатне разреде. Само у протеклих десет година Град Беч је формирао око 1.200 разреда у области обавезног образовања.

Након детаљног испитивања организационих потреба школства и грађевинских могућности, у договору између Дирекције за образовање и Града Беча, одлучено је проширење одређених школских локација. Да би се обезбедио преко потребни школски простор, у првој фази ће се формирати мобилне учионице, које ће омогућити формирање додатних разреда од септембра 2024. године.

Ове мобилне учионице биће у оквиру комплекса од максимално 9 учионица, са санитарним чворовима, гардеробом и простором за особље.

Алтернативно, тренутно се ради на могућностима изнајмљивања у централним деловима града. У наредном кораку, на овим локацијама ће се у наредним годинама изградити трајни додатни објекти, који ће по завршетку заменити мобилне учионице.

Džejkobson: Rezolucija o Srebrenici razvodnjava termin genocida

 

Преузмите андроид апликацију.